Авторская колонка

Все предсказуемо и знакомо

События в Казахстане еще больше ...

Наталья Гулевская

Постсоветский синдром

Третье десятилетие руководство России и Беларусь ...

Наталья Гулевская

Банальная зависть

Очень познавательная статья на «Эхо Москвы» ...

Наталья Гулевская

Лагерное резюме

Возможно спецслужбы еще пожалеют, что на роль ...

Наталья Гулевская

Статьи

"Страшно подумать, что будет. Одни ...

Написано четверть столетия назад, но актуально и ...

Илон Маск признался, что иногда ...

"Так работает мой мозг". Илон Маск на шоу ...

Корабль без капитана

Странная ситуация в рамках оказания помощи ...

https://www.youtube.com/watch?v=IMtu2oQff58

De Oekraïense huiskamer aan de Rochussentraat gaat weg: “Het is een particulier initiatief en het geld is op”. De gemeente wil hen niet helpen, omdat er al een Oekrainehuis is op Zuid. Maar volgens de bezoekers van de huiskamer is dat geen goed alternatief, het is te ver weg en de sfeer niet zoals de huiskamer aan de Rochussentraat.

Olga is mede initiatiefnemer van de huiskamer: “De Oekraïense huiskamer is opgericht voor het gezellig samen zijn. De hoofdzaak is een sociale netwerk opbouwen met elkaar en met de buurt”. Nu moet de huiskamer dus sluiten, wat de Oekraïners die er regelmatig komen erg jammer vinden. Een bezoeker vertelt dat dit een plek is waar zij ook terecht kunnen voor simpele vragen ‘zoals een bankrekening openen’. “Wij verliezen mensen die wij vertrouwen”, zegt een andere bezoeker.

Verschillende organisaties helpen de Oekraïners regelmatig. Engin van Stichting Pameijer verzamelde en repareerde fietsen die zij konden gebruiken. Ook hij vindt het jammer dat de Oekraïense huiskamer verdwijnt: “Iedereen verdient een plekje waar ze bij elkaar kunnen komen en juist zo’n plek helpt erbij om bij elkaar hun verhalen kwijt te kunnen”. Mustafa van Jazzcafé Dizzy organiseert avonden waarbij de muzikale Oekraïners samen kunnen komen om muziek te maken. “Ik denk dat er meer plekken moeten zijn waar de mensen elkaar kunnen ontmoeten, één plek is sowieso niet genoeg”.

 

P.S.

"Let op! Oekraïense vluchtelingen vinden dat het voor hen niet alleen belangrijk was om geholpen te worden in praktische zaken, maar dat ze zich altijd thuis voelden in de Oekraïense huiskamer in Rotterdam.

Ze hadden het allemaal over. Sommigen met tranen in hun ogen. Helaas heeft de correspondent dit niet in het item opgenomen. Dat is jammer.", - Grigori Pasternak (Rotterdam) 

https://www.ua-lounge.nl/

Топ видео

Blinibioscoop